MindfulnessHomeAgendaWie we zijnAanmeldenContact

MindfulnesszevenweekseMindfulness voor kidsMindfulfamilyMindfulness Based Family InterventionMindfulness & ADHDMindfulnessweekendMindfulness voor jongerenKorte retraiteWeekend Compassie trainingWorkshop op maatStel een vraagDownloads

Compassie Training

Eerstvolgende weekend:  

 

6, 7 en 8 maart 2020             

 

                                                      

NIEUWE TRAINING: MEER DAN COMPASSIE !

 

Je leert in deze weekendnieuwe training eerst over de polyvagaal theorie, een opzienbarende nieuwe visie op ons autonome zenuwstelseL. Deze baanbrekende visie is gebaseerd op wetenschappelijk biologisch onderzoek en is ontwikkeld door de Amerikaanse neurobioloog/psycholoog Stephen Porges. Pas recent begint deze succesvolle visie door te dringen in het werkveld van psychologen en psychiaters.

Met deze  training leer je jezelf en de ander beter te begrijpen met als gevolg dat je veel minder in je negatieve oordeel schiet over jezelf of een ander. Waardoor je rustiger en positiever wordt en met meer (zelf)compassie in het leven komt te staan. Mensen worden liefdevoller en gelukkiger.

De oefeningen die je leert helpen je om steeds weer terug te keren naar wie je op je best bent: verbonden met je hart, rustig, kalm, wijs en speels.

Mindfulness is daarbij een 'tool' en niet meer het doel van de training. Je leert dus nog wel mindfulness oefeningen, omdat deze oefeningen je goed helpen om jezelf te kalmeren. en te reguleren.

Je leert ook een 'setje' yoga-oefeningen die rust en herstel op een eenvoudige manier bevorderen. Na 15 minuten zijn  je lichaam en geest weer in balans en heb je weer energie.

De training is geschikt voor iedereen, ook als je nog geen ervaring hebt met mindfulness, maar is zeker ook interessant wanneer je al een mindfulness training hebt gevolgd en/of mindfulness beoefent. 

De weekend training begint op vrijdagvond met een inloop met een heerlijke vegetarische maaltijdsoep en brood om 18.00 uur. Vrijdagavond leer je over de nieuwe theorie. Zaterdag werken we ' sochtends, begin van de middag en 's avonds en is er een gemeenschappelijke lunch en diner,  bereid door een professionele kok.  Een deel van de middag is vrij te besteden (met een individuele opdracht) om ook van de prachtige omgeving te kunnen genieten. Zondagochtend sluiten we af na de lunch en ga je opgeladen en met nieuwe tools naar huis en je dagelijks leven !         

Prijs 395 euro inclusief verblijf.

 

Ervaringen van  eerdere deelnemers:

 

 

"Ik vond het erg prettig, meer therapeutisch naar jezelf, in vergelijking met het basisweekend. Ik zou het wel elk jaar willen herhalen"

"heel erg prettig, louterend, leerzaam, therpeuisch, effectief"

"het feit dat ik vooral compassie naar mezelf moest ontwikkelen was een eyeopener voor mij en ik heb geleerd me veel minder schuldig te voelen"

"Cadeautje voor jezelf, Goed verblijf met verzorging. De training duidelijk, met rust en aandacht voor een ieder. Gevonden wat ik zocht"

"De wijze waarop de training wordt gegeven heeft me het meeste aangesproken. Theorie in combinatie met oefeningen en afgewisseld door heerlijk eten en een prachtige omgeving: dit maakt het nog makkelijker om ook de ontspanning te kunnen vinden"