MindfulnessHomeAgendaWie we zijnAanmeldenContact

MindfulnesszevenweekseMindfulness voor kidsMindfulfamilyMindfulness Based Family InterventionMindfulness & ADHDMindfulnessweekendMindfulness voor jongerenKorte retraiteWeekend Compassie trainingWorkshop op maatStel een vraagDownloads

Mindfulnessweekend

‘ontspannen, leren en genieten op een prachtige plek in de duinen’

Het eerstvolgende weekend:  

20, 21 en 22 maart 2020

NIEUWE TRAINING: MEER DAN MINDFULNESS !

 

Je leert in deze nieuwe weekendtraining eerst over de polyvagaal theorie, een opzienbarende nieuwe visie op ons autonome zenuwstelseL. Deze baanbrekende visie is gebaseerd op wetenschappelijk biologisch onderzoek en is ontwikkeld door de Amerikaanse neurobioloog/psycholoog Stephen Porges. Pas recent begint deze succesvolle visie door te dringen in het werkveld van psychologen en psychiaters.

Met deze training leer je jezelf en de ander beter te begrijpen met als gevolg dat je veel minder in je negatieve oordeel schiet over jezelf of een ander. Waardoor je rustiger en positiever wordt en met meer (zelf)compassie in het leven komt te staan. Mensen worden liefdevoller en gelukkiger.

De oefeningen die je leert helpen je om steeds weer terug te keren naar wie je op je best bent: verbonden met je hart, rustig, kalm, wijs en speels.

Mindfulness is daarbij een 'tool' en niet meer het doel van de training. Je leert dus nog wel mindfulness oefeningen, omdat deze oefeningen je goed helpen om jezelf te kalmeren en jezelf te reguleren.

Je leert ook een 'setje' yoga-oefeningen die rust en herstel op een eenvoudige manier bevorderen. Na 15 minuten zijn  je lichaam en geest weer in balans en heb je weer energie.

De training is geschikt voor iedereen, ook als je nog geen ervaring hebt met mindfulness, maar is zeker ook interessant wanneer je al een mindfulness training hebt gevolgd en/of mindfulness beoefent.De training kent een vaste structuur en tijdsindeling:

De weekend training begint op vrijdagvond met een inloop met een heerlijke vegetarische maaltijdsoep en brood om 18.00 uur. Vrijdagavond leer je over de nieuwe theorie. Zaterdag werken we ' sochtends, begin van de middag en 's avonds en is er een gemeenschappelijke lunch en diner,  bereid door een professionele kok.  Een deel van de middag is vrij te besteden (met een individuele opdracht) om ook van de prachtige omgeving te kunnen genieten. Zondagochtend sluiten we af na de lunch en ga je opgeladen en met nieuwe tools naar huis en je dagelijks leven !

Prijs 395 euro inclusief verblijf.

Een greep uit reacties van deelnemers (na 4 weken ) :

Ik heb bijzonder genoten van het weekend mindfullness bij Mirjam op Texel.
Nog los van de mooie locatie en het heerlijke eten is de workshop erg goed bevallen.Een fijne groep en Mirjam nam ons op een rustige en aangename manier mee in de technieken van de mIndfullness. In haar aanpak praktisch en nuchter en laat veel ruimte aan de deelnemers voor hun eigen tempo. Het weekend heeft mij persoonlijk veel gebracht (man, 43 jaar; 18-10-2016)
 
Dit weekend had ik geboekt, omdat ik depressief ben en veel nadenk over verleden en toekomst en meer van het nu wil genieten. Na veel te hebben gelezen ben ik toch maar eens op zoek gegaan naar een weekendtraining mindfullness. Wel was het voor mij van belang dat het niet te streng of te zweverig zou zijn, want dat is niet aan mij besteed en toen kwam ik hierbij uit. Van tevoren vond het ik het doodeng, ik had geen idee wat ik moest verwachten, maar het weekend was heel fijn, de groep was ontzettend fijn (en ik voel me echt niet snel op mijn gemak in een groep onbekenden) en er hing gelijk een fijne en veilige sfeer. De cursus was ook heel down to earth, net als de andere groepsleden en Mirjam zelf. Er werd veel uitgelegd, bijvoorbeeld hoe werkt het in je hersenen en hoe kun je met bepaalde dingen omgaan en er werden ook persoonlijke voorbeelden gegeven wat heel prettig was. Voor mij is dit weekend vooral een overwinning voor mezelf geweest. Dat ik er ook nog iets van opgestoken heb qua meer in het nu leven is alleen maar mooi meegenomen. Doordat de groep zo fijn was en ik me zo snel op mijn gemak voelde, voelde ik me goed en durfde ik ook dingen alleen te ondernemen die ik daarvoor nooit zou doen, zoals alleen op een terrasje gaan zitten en ook nog een praatje maken met een vreemde! Het weekend lijkt een ommekeer te zijn geweest in mijn depressie. Sinds het weekend gaat het duidelijk steeds beter met me. In hoeverre mindfullness hieraan heeft bijgedragen weet ik (nog) niet precies, maar ik ben erg blij dat ik ben geweest en raad het weekend zeker aan als je toe bent aan een weekend in jezelf investeren en/of als je meer wilt weten over mindfullness (vrouw, 32 jaar; 18-10-2016)

Voor mj is dit weekend een echte openbaring geweest. Ik dacht altijd dat ik mezelf zo goed kende, maar ik heb veel nieuwe dingen over mezelf geleerd die ik me nooit eerder heb gerealiseerd. Ik heb echt handvatten gekregen om meer te genieten van het leven en van de kleine dingen in het leven. Ik zie, ruik, voel en hoor opeens meer. Darnaast weet ik nu wat ik moet doen als ik me niet goed voel. Ik sta veel meer in het hier en nu en wat ik het allerbelangrijkste vind is dat dit weekend me dichter bij mezelf heeft gebracht. En dat allemaal met mensen die je niet kent. Ik zou het echt iedereen aanraden ! Iedereen heft er wat aan. Daarnaast is het een geweldige locatie en is alles uitstekend geregeld. Enorm gastvrij en Mirjam is een zeer pretiig persoon. Ze stelt zich kwetsbaar op door haar eigen ervaringen te vertellen en dat is heel fijn. Ik vond het fijn dat ze ook psychologie heeft gestudeerd. Zo kon ze dingen ook wetenschappelijk bekijken. Voor een nuchtere persoon als ik is dat prettig. (12-01-2016) 

Dit weekend is een absolute aanrader voor diegenen die door middel van een pauzeknp even aan de drukte van alledag willen ontsnappen en juist in die drukte stil te kunnen staan bij de mooie dingen. Mijn leven is er niet minder druk door geworden maar de manier waarop ik er nu in sta maakt wel dat ik het als minder druk ervaar. Dit is het grootste cadeau dat ik mezelf in lange tijd heb gegund. (30-12-2015)

Ik vond het een leerzaam, intensief en bijzonder weekend. Ik heb zeker dingen geleerd die ik meeneem naar huis. Ontspannen en genieten van de omgeving, maar ook hard werken. (10-12-2015)

Het was een heel fijn en tegelijkertijd intens weekend, mogelijk ook door de aanslagen in Parijs. Jij weet en veilige en prettige sfeer te creëren. Hoewel ik bekend was met de meeste oefeningen is het heerlijk om ze weer eens onder begeleiding te doen. Het was een cadeau aan mezelf.

Dit weekend heeft me in allerlei opzichten erg goed gedaan. Een weekend aan jezelf besteden/werken is bijzonder voor mij. Ik voelde mij welkom en verzorgd. Bovendien heeft de mindfulnesstraining voor mij goed uitgepakt, ik kan weer redelijk slapen doordat ik heb geleerd mijn hoofd leeg te maken. Het was een fijne gorep mensen, een heerlijk huis en een gezellige kamer. Voelde mij zeer vertrouwd. Ik weet zeker dat de anderen dit ook zo hebben ervaren. Eeen weekend om zeer aan te raden ! (17-03-2015)

Ik las op de site dat mensen zeiden :"je gaat als een ander mens naar huis". Ik kon me daar niks bij voorstellen, maar het is echt zo !! (16-03-2015)

Ik heb het weekend als zeer leerzaam ervaren. Maar ook als rustpunt. Ik vind het een voordeel om in een weekend de hele basiscursus mindfulness te leren in een omgevig waar je geen 'last' hebt van het dagelijks leven wat normaliter je aandacht vraagt. Ik heb een enorme rust in mijn hoofd ervaren en vond het heerlijk om even nergens anders mee bezig te zijn! Ook de gastvrijheid voelde als een warm bad ! En het eten was ook fantastisch ! Super!  (9-3-15)

 Het mindfulnessweekend op Texel kan ik  iedereen aanbevelen. Ik heb het ervaren als een echt verwenweekend. Het was heel goed verzorgd, het eten was heerlijk en de omgeving prachtig. Ik vond het een bijzondere ervaring om even helemaal los te zijn van het dagelijks leven. Ik heb veel geleerd van de oefeningen en probeer deze dan ook regelmatig te doen. Het mooie van mindfulness is namelijk dat je het bij bijna alles wat je doet toe kunt passen.

Ik vond het trainingsweekend een goede basis om kennis te maken met mindfulness en de grondbeginselen te leggen er verder zelf mee aan de slag te gaan. Het intensieve contact en het delen van de ervaringen met de medecursisten heeft ook bijgedragen aan een optimale ervaring met ‘mindfulness’. Tot slot is de locatie met uitzicht op de duinen de perfecte omgeving om los te komen van de dagelijkse beslommeringen.

In november 2012 heb ik  een heerlijk mindfulness weekend bij jullie gedaan. Elke dag maak ik gebruik van mindfulness, oefeningen die me helpen om me goed te voelen.

 Het was voor mij een waardevol weekend. We kregen verschillende oefeningen aangeboden, waaruit ik voor mezelf een keus heb kunnen maken om een aantal in de thuissituatie te blijven oefenen en zelfs in het dagelijkse leven toe te passen. Dit brengt mij meer rust en een opener houding. En het zijn op Texel en het heerlijke eten maakten het weekend compleet.

 Weekend mindfulness Texel is een cadeautje aan jezelf! Even tijd en ruimte voor mezelf. Ik ben heel gastvrij en warm ontvangen. Het eten, de accommodatie en de omgeving waren helemaal top! Het is zeer leerzaam, praktisch en direct toepasbaar en het heeft me handvatten gegeven tijdens moeilijke momenten. Ik zou het zo weer willen doen!


Geweldig was het weekend, niet alleen de pindakaas, de ontmoetingen met nieuwe mensen, het heerlijke eten, maar natuurlijk het mindful bezig zijn. De meditatie oefeningen doe ik zeer regelmatig, de bodyscan zonder cd, de meditatie op de ademhaling, adem en lichaam, adem en geluid met cd.  Het is zo prettig dat iemand zegt dat het niet erg is als je aandacht verslapt. Meestal ben ik toch heel streng voor mezelf. De cd helpt hier goed bij.

Ik heb het als een heerlijke paar dagen ervaren, echt even tijd en ruimte voor mezelf. Ik voelde me helemaal in de watten gelegd. Wat ik verder nog geleerd heb: dat je door rust en aandacht de dingen veel helderder kunt zien. En dus ook veel beter ziet wat belangrijk is.

Het weekend heb ik als pretting en leerzaam ervaren. Het mooie vind ik dat er altijd wel een oefening tussen zit die aanspreekt. Wel is het zo dat ik het tijdens het weekend makkelijker vond om de oefeningen uit te voeren dan thuis. Maar goed tijdens het weekend ben je er ook de hele tijd mee bezig. Combinatie natuur Texel, cursus en superlekker eten is top!

Pauzeknop passen we allebei regelmatig toe. Leidt vaak ook letterlijk tot pauze's nemen en de bewustwording dat het wat rustiger aan mag. Voor mij werkt het erg goed om beter om te gaan met mijn 'niet meer werken' status.
 

De oefeningen werken goed voor de pijn in het enkel. De aandacht naar de pijn toebrengen en er even bij stilstaan werkt om de pijn beter te verdragen.
 

Het weekend vond ik heel erg prettig. Het was voor mij makkerlijker om daar de oefeningen te doen. Ik ben thuis drukker in mijn hoofd, maar vond het op Texel heerlijk. De locatie en de omgeving en dan het eten en het verblijf. Erg prettig allemaal. Het weekend heeft mij wel echt goed gedaan en rust gegeven. Ik ben toch anders terug gekomen. En wat dat nu precies is, kan ik niet goed uitleggen. Ik merk ook op mijn werk dat ik alles wat gemakkerlijker loslaat. Erg prettig.
 

Ik vond het weekend erg prettig nuttig leerzaam. En heb vol enthousiasme mijn ervaringen met mijn omgeving gedeeld en iedereen het aangeraden.