MindfulnessHomeAgendaWie we zijnAanmeldenContact

MindfulnesszevenweekseMindfulness voor kidsMindfulfamilyMindfulness Based Family InterventionMindfulness & ADHDMindfulnessweekendMindfulness voor jongerenKorte retraiteWeekend Compassie trainingWorkshop op maatStel een vraagDownloads

Mindfulness

‘ontwikkel een open, accepterende en vriendelijke houding naar jezelf’

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness of ook wel aandachtstraining is eigenlijk niet meer dan met je volle aandacht aanwezig zijn in het hier en nu zonder te oordelen.

Met een vriendelijke houding opmerken dat je hoofd voortdurend met van alles bezig is en trainen om dan weer terug te keren naar dit moment.

Leren om op een vriendelijke en open manier bewust waar te nemen van wat er is op dit moment, in je lichaam of in de omgeving.

Opmerkzaam leren worden met je zintuigen, zodat je ook de kleine mooie momenten weer gaat ervaren, weer meer gaat genieten.

Mindfulness helpt

Wetenschappelijk is bewezen dat mindfulness helpt bij het leren omgaan met lichamelijke klachten. Het helpt bij het leren omgaan met psychische klachten en stress. Het helpt bij slaapproblemen, concentratie- en vermoeidheidsklachten. Het geheugen verbetert.

Bewezen is dat de hartslag en de bloeddruk dalen na het leren van mindfulness en dat het aantal stresshormonen in het bloed afneemt.

Mindfulness leert je ook meer over jezelf, je automatische patronen en je gaat creatiever denken.

Mindfulness helpt en verbetert de kwaliteit van je leven en je relaties.

Het is niet alleen wetenschappelijk bewezen, we horen het ook terug van mensen die onze trainingen volgen.