MindfulnessHomeAgendaWie we zijnAanmeldenContact

MindfulnesszevenweekseMindfulness voor kidsMindfulfamilyMindfulness Based Family InterventionMindfulness & ADHDMindfulnessweekendMindfulness voor jongerenKorte retraiteWeekend Compassie trainingWorkshop op maatStel een vraagDownloads

Mindfulness voor kids

Mindfulness voor kids - Mindfulness training voor kinderen

Door middel van speelse oefeningen leren de kinderen hoe zij de beginselen van mindfulness kunnen toepassen in hun dagelijks leven. Daarmee verhogen zij niet alleen hun eigen welbevinden, het doen van de oefeningen kan ook een positief effect hebben op de sfeer van het hele gezin van het kind. Centraal in deze cursus staat het trainen van de aandacht door bewustwording van de adem, geluiden, het lichaam en emoties. De training is speciaal voor kinderen:

  • om te leren omgaan met stress
  • om makkelijker in te kunnen slapen
  • om beter te leren omgaan met lastige emoties als: boosheid, angst en verdriet
  • om leerprestaties te kunnen verhogen
  • om meer plezier te hebben

Praktische info

Deze training wordt gegeven individueel of in kleine groepjes van max. 6 kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Er wordt tijdens de cursus ook veel aandacht besteed aan het uitwisselen van ervaringen na het doen van de oefeningen. Het doen van mindfulnessoefeningen wordt aangevuld met knutselactiviteiten en spelletjes.

Mindfulness voor kids kan ook individueel aangeboden worden aan kinderen en jongeren met de diagnose (of symptomen van) AD(H)D en ASS.

De training wordt gegeven in Centrum voor Mindfulness Texel, Ruyslaan 88 in De Koog op Texel.

6 bijeenkomsten van 1 uur

Mindfulnesstraining in het onderwijs

Mindfulness voor Kids Texel biedt ook programma's voor in het basis en voortgezet onderwijs. Zie voor meer info op de website: www.mindfulnessvoorkidstexel.nl