MindfulnessHomeAgendaWie we zijnAanmeldenContact

MindfulnesszevenweekseMindfulness voor kidsMindfulfamilyMindfulness Based Family InterventionMindfulness & ADHDMindfulnessweekendMindfulness voor jongerenKorte retraiteWeekend Compassie trainingWorkshop op maatStel een vraagDownloads

Mindfulness voor jongeren

Mindfulness voor jongeren

Leeftijd: 12-18 jaar

Je gaat:

  • Jouw stressreacties leren kennen en daar bewust mee om gaan
  • Je minder mee laten slepen door gedachten en gevoelens
  • Rekening houden met je grenzen
  • Je houding bepalen tussen actie ondernemen en dingen laten rusten
  • Onderzoeken wat voor jou belangrijk is en tijd maken voor leuke dingen

Waarom een mindfulnesstraining volgen?

Je gaat naar school en hebt misschien soms het gevoel dat je erg onder druk staat. Op school wordt veel van je gevraagd, het kan zijn dat je sociale druk ervaart onder je leeftijdgenoten of je bent het niet altijd eens met je opvoeders. Je bevindt je in een periode van groeiende onafhankelijkheid. Je lichaam en geest staan onder voortdurende invloed van je hormoonhuishouding. Misschien ben je je bewust dat je last hebt van stress, of voel je je wel eens somber of ervaar je pieken en dalen in je stemming. Het kan ook zijn dat je rondloopt met oordelen over jezelf of piekergedachten of af en toe heftige emoties ervaart zonder dat je dit kunt stoppen. Misschien heb je moeite in slaap te komen of zie je als een berg op tegen toetsen en proefwerken. Of misschien merk je dat je vaak bent afgeleid (bijvoorbeeld bij het maken van huiswerk) en vindt het lastig je aandacht te richten op een ding. Dit zijn allemaal dingen die horen bij jouw levensfase maar het kan zijn dat je er erg veel last van ervaart en je soms niet zo goed weet hoe je met deze dingen om moet gaan.

Mindfulness kan je helpen je meer bewust te maken hoe jouw unieke lichaam en geest werkt. Je krijgt in deze training ook oefeningen aangereikt om jouw persoonlijke talenten beter te leren kennen en wisselt in een ‘peer group’ ervaringen met leeftijdsgenoten uit.

Deze mindfulness voor jongeren training is gebaseerd op de training ‘Mindfulness voor jongeren’ van David Dewulf. Dit programma is onderzocht door wetenschappers van de KU Leuven onder een groep van 400 leerlingen van het voortgezet onderwijs. Met dit onderzoek is aangetoond is dat dit programma klinisch betekenisvolle depressieve klachten bij jongeren verbetert en voorkomt en slaapproblemen vermindert.

Zie voor meer info www.pimpyourmind.nl

Praktische info

Trainer: Milena Hilstra

Plaats: Ruyslaan 88, De Koog

8 bijeenkomsten op een avond, eerstvolgende training in overleg

Kosten: 80 euro voor de hele training